Dagelijks alle nieuwe gratis aanbiedingen!

Gratis Films Downloaden

Zo, je bent dus op zoek naar gratis films om te downloaden?

Er zijn websites op internet waar je gratis en legaal films kan downloaden. Je kan ook streamen (films online bekijken). Op YouTube kan je bijvoorbeeld veel films en TV-series gratis bekijken. Daarnaast zijn er bepaalde apps die films aanbieden.

Je hebt een internetverbinding nodig om te kunnen kijken, maar tegenwoordig heeft toch iedereen snel internet met een hoge datalimiet en er wordt niks op je computer of telefoon opgeslagen, dus dat is sowieso veiliger. Wij vertellen je hier waar je deze sites en apps kunt vinden.
 
 
gratis films downloaden

 

Films legaal downloaden

De laatste jaren zijn het aantal sites waar je films kan streamen en torrents kan downloaden enorm toegenomen. Jammer genoeg zijn de meeste van deze sites in strijd met het auteursrecht. Het downloaden van films op deze websites is illegaal. Van overheidswege zijn er al verscheidene initiatieven geopperd om het schenden van auteursrechten zwaarder te bestraffen. Het gebruik van televisie is echter zo drastisch aan het veranderen met bijvoorbeeld terugkijk tv en tv on demand dat veel televisiezenders hun programma’s nu al integraal online plaatsen. Door je dan in te schrijven als lid op hun website, kan je veel programma’s, soms ook hele series en films, achteraf bekijken. Het voordeel is dat je minder door de reclame zal moeten zappen, al worden ook hier op inventieve manieren reclames geïntegreerd om de kijker toch te kunnen bereiken. Deze online beschikbaarheid van populaire televisieprogramma’s en series is een poging van de traditionele televisiestations om de concurrentie met streamingdiensten als Netflix aan te scherpen. De toekomst zal moeten uitwijzen of ze hierin slagen.

Gratis films downloaden willen we allemaal wel, maar kan dit ook op een legale manier?Netflix

Het downloaden van een film met copyrights is verboden tenzij je hiervoor een vergoeding betaalt. Tegenwoordig zijn de streamingdiensten enorm populair, wereldwijd en ook in België. Om ter voordeligst bieden streamingdiensten als Netflix een breed assortiment series, films en documentaires aan. Het aanbod wordt regelmatig vernieuwd en Netflix brengt vandaag de dag ook zelf series en films uit, die vaak goede commentaren krijgen en vele fans hebben. Er zijn daarentegen ook enkele nadelen verbonden aan Netflix. De bibliotheek is natuurlijk niet eindeloos: hoewel divers en regelmatig geactualiseerd, heb je maar de keuze uit een eindig aanbod. Denk er ook aan dat bingewatching zwaar kan wegen op je internetverbruik, want je kijkt tenslotte in HD series. En natuurlijk het grootste ‘nadeel’, hoewel je hier natuurlijk wel de makers en de industrie mee ondersteunt, is dat je als abonnee maandelijks een bedrag moet neertellen voor de streamingdienst.

win 1 jaar lang gratis netflix

Naast de betalende streamingdiensten zijn er tegenwoordig gelukkig ook nog een aantal websites waar je legaal en gratis films kan streamen en downloaden.

Waar kan je gratis en legaal films downloaden?

Openculture

OpencultureVia Openculture kan je honderden films gratis en legaal bekijken. Je vindt er vooral educatieve en culturele media terug. De collectie bestaat uit audiofragmenten, online cursussen, e-books, films en documentaires. Je kan er bijvoorbeeld legendarische werken terugvinden van onder andere Hitchock, Tarrantino en Kubrick. Een heel boeiende website voor mensen die houden van echte klassiekers en interessante documentaires.

 
Archive.org

Archive.orgOp Archive.org vind je een groot aanbod van vooral oude films waarvan het auteursrecht is verlopen. Je kan ze dus steeds gratis en legaal bekijken. Je vindt er vooral alternatief materiaal zoals propaganda films, indie films en oude bioscoopfilms. Je zou het kunnen zien als een internet museum waar je nog echte pareltjes kan ontdekken.

 

Emol.org

Emol.orgEMOL ofwel Entertainment Magazine Online lanceerde zijn website in 1995. Je vindt er een mooie verzameling van klassieke films en cartoons die je gratis en legaal kan bekijken.

Denk maar aan Charlie Chaplin, Sherlock Holmes, Betty Boop en Bugs Bunny. Het is niet nodig om je in te schrijven. De meeste films op deze site hebben een streaming link en een download link. 

Gratis films streamen

Gratis filmsWil je gratis films kijken?

Probeer DVDpost 15 dagen gratis uit, zonder limiet!

Je mag zonder limiet DVD films naar je thuis laten leveren. Er zijn meer dan 30.000 titels beschikbaar.

Wanneer je de films bekeken hebt, steek je ze gewoon in de bijgeleverde voorgefrankeerde enveloppe en stuur je ze terug.

Je mag ook twee films gratis streamen op je TV of laptop.

DVDpost is de grootste film verhuur zaak in België.

Voor een vast bedrag per maand kan je zoveel films bekijken als je wil!
Als eerste op de hoogte?


Onze beste aanbiedingen zijn soms beperkt in aantal, bv. “slechts 500 gratis exemplaren beschikbaar”. Wil jij de eerste zijn bij zulke acties? Meld je aan voor E-mail Alerts!

Gratis.be Tiplijn

Een 100%-terugbetaald-actie gespot in de winkel? Valt ergens een gratis staaltje te bestellen op internet?

Laat het ons weten via de tiplijn!Ben jij de eerste die ons de tip bezorgt én publiceren we de actie, dan krijg je van ons een gratis Kinepolis filmticket!