varkenskroontjeOp zoek naar inspiratie voor een diner of lunch met familie of vrienden?

Wil je eens iets anders op het kerstmenu dan de klassieke kalkoen? Probeer dan eens het varkenskroontje.

Dat is een superieur stukje mager vlees, versneden uit de rug van het varken. Je herkent het aan de beentjes en het vetlaagje. Dit geeft het vlees extra smaak en maakt het sappiger.

Het is mager vlees, maar dankzij het vetlaagje heb je niet veel extra vet nodig bij de bereiding. Na de bereiding in de oven mag je het vetrandje uiteraard verwijderen.

De bereiding is makkelijk: kort aanbakken in de pan en daarna ongeveer een uurtje in de oven.

Vlees.be geeft 15 kookschorten weg met leuke spreuk over varkensvlees. Meedoen kan tot en met 30 november middernacht.

Vraag: Varkenskroontje bereid je bij voorkeur in de oven op een temperatuur van:
130°C, 150°C of 200°C?

Antwoord: 150°C