Dagelijks alle nieuwe gratis aanbiedingen!

Gratis muziek downloaden

Ben je een muziekliefhebber en ben je continu op zoek naar de beste muziek? Gratis.be geeft je tips en how-to’s om gratis muziek te downloaden.

gratis muziek downloaden

Kom hier te weten hoe je gratis en legaal muziek kan downloaden en streamen


 

Gratis en legaal muziek downloaden

Er is een manier waarop je gratis, gemakkelijk en bovendien legaal alle muziek kunt downloaden die je maar wil. Je hebt er speciale software voor nodig. Hier is de website met alle uitleg: www.muziekgratisdownloaden.be

Er zijn ook websites waar je muziek kan downloaden met toestemming van de artiesten. Een goed voorbeeld daarvan is www.mp3.com. Muziek zoals deze is meestal niet-commercieel, maar het kan handig zijn als je bijvoorbeeld filmpjes maakt. Dan kan je dit soort muziek eronder monteren om in orde te zijn met auteursrechten.

Illegaal muziek downloaden

Er is ook software waarmee je muziek kan downloaden met zogenaamde ‘torrents’. Helaas is het illegaal om daarmee muziek te downloaden. Sinds 2012 worden er hoge boetes gegeven als je betrapt wordt.

 

Websites waar je gratis en legaal muziek kan downloaden

NoiseTrade

NoiseTradeNoiseTrade is een platform waar je geheel gratis én legaal muziek kan downloaden. Vooral beginnende bands en minder bekende artiesten bieden hier hun muziek aan. Op die manier kunnen ze meer fans vergaren. Voor elk album dat je wilt downloaden moet je je e-mailadres en postcode ingeven. Vervolgens ontvang je de download code in je mailbox. Je kan ook een bedrag schenken aan de artiest die je leuk vindt om hem of haar extra te steunen. Daar ben je echter volledig vrij in.

 

Jamendo

JamendoJamendo maakt gebruik van het Creative Commons-principe. Iedereen kan er volledig gratis en legaal muziek downloaden zolang het maar niet gebruikt wordt voor commerciële doeleinden. Om een nummer te downloaden moet je je eerst registreren met een e-mailadres en paswoord. Een leuk pluspuntje is de Jamendo Radio waarop je dag en nacht muziek per genre kan beluisteren.

 

 

Free Music Archive

Free Music ArchiveFMA is onderdeel van het radiostation WFMU. Deze online muziekbibliotheek stimuleert het delen en verspreiden van muziek. Je vindt er een enorme verzameling muziek uit verschillende genres. Je kan alles gratis downloaden en als je member wordt kan je eigen afspeellijsten aanmaken. Ook kan er gedoneerd worden voor muziek die jou bevalt.

 

Naast downloaden kan je ook gratis muziek streamen. Via streaming kan je muziek onmiddellijk beluisteren zonder dat je het eerst moet downloaden. Je hebt dan wel telkens een internetverbinding nodig.

Video

Websites waar je gratis en legaal muziek kan streamen

Spotify

SpotifyAls je – via Facebook bijvoorbeeld- Spotify installeert op je computer, heb je altijd gratis muziek van hoge kwaliteit in huis. Alleen als je een Spotify Premium abonnement neemt, kan je de muziek ook downloaden en offline beluisteren. Het is legaal dus je hebt geen gedoe met rechten. Ook heb je je favoriete muziek altijd bij de hand. Je kan je muziek in een favorietenlijst zetten of in een willekeurige afspeellijst.

Spotify Premium

Je kunt de Premium-versie van Spotify dertig dagen gratis uitproberen

Soundcloud

SoundcloudSoundcloud is een social mediaplatform waar je muziek kan beluisteren, delen en liken. Nadat je een profiel hebt aangemaakt, kan je starten met het uploaden van muziek. Via de zoekbalk kan je snel zoeken naar je favoriete bands en nummers. Je klikt eenvoudig op ‘uploaden’. Vervolgens selecteer je het juiste bestand en voeg je nog een titel en afbeelding toe. Daarna wordt jouw muziek direct aan je account toegevoegd en hoef je enkel nog te wachten op likes, shares en luisteraars.

 

Last.fm

Last.fmMet Last.fm kan je zelf playlists maken van je favoriete nummers en ze ook gemakkelijk delen met andere gebruikers. Je kan heel snel zoeken op genre. Zelfs als je alleen op bandnaam zoekt, krijg je een hele reeks vergelijkbare bands. Wat leuk is aan Last.fm is dat zij statistieken bijhouden over het luistergedrag van hun gebruikers. Op die manier kan je aan de hand van muziekstijl met elkaar in contact komen. Daarnaast kom je ook makkelijk in aanraking met minder bekende muziek uit het genre.

Gratis met twee naar de film?

Wekelijks een overzicht van acties + kans op Kinepolis cinema vouchers!

Gratis tablet bij Test-Aankoop


Bespaar met Test-Aankoop en krijg een tablet cadeau!
Meer weten - Word nu lid

Win een duoticket naar Miami!


Win een duoticket naar Miami!
Meer wetenWin een duoticket naar Miami!

Gratis ‘Roze Doos’ geschenk voor nieuwe mama’s