Dagelijks alle nieuwe gratis aanbiedingen!

Gratis brandhout

Het leven is al duur genoeg, en dus is het verkrijgen van gratis spullen natuurlijk nooit weg. Heb jij een kachel? Dan wil je vast graag gratis brandhout om deze mee te laten branden. Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar als je goed zoekt, is het mogelijk om gratis brandhout te vinden bij jou in de buurt. Online kun je vaak het snelste vinden waar je gratis hout kunt afhalen. Ook kun je zelf hout gaan sprokkelen of je in de buurt aanmelden als vrijwilliger, waarbij je bij opruimwerken in de bossen vaak het gekapte hout deels mee naar huis kunt nemen.Brandhout gratis afhalen
Een van de eenvoudigste manieren is het afhalen van gratis brandhout. Je hoeft het heus niet zelf te gaan kappen op deze manier. Het enige wat je hoeft te doen, is een zoektocht starten op Google. Zoek maar eens ‘tweedehands brandhout’. Vaak bieden mensen hun overschot aan hout aan. Tweedehands brandhout heeft daarnaast vaak een andere functie gehad. Zo kan het zijn dat mensen die tijdens verbouwingen houten steunbalken hebben gehad, die ze vervolgens niet meer gebruiken. Deze dienen perfect als brandhout. Ook een oud tuinhuisje, een vergane pergola of oude tuinmeubelen van hout doen vaak dienst als brandhout. Dit soort dingen naar het milieustation brengen kost namelijk geld en tijd, en het feit dat iemand het komt afhalen is een win-win situatie. Jij hebt je brandhout, en iemand anders is van zijn ‘rommel’ af. Bedrijven bieden soms ook resthout, afkomstig van grote houten platen of balken aan, en ook oude pallets waar bedrijven vanaf moeten, doen goede dienst als brandhout. Wanneer je interesse hebt in gratis brand hout kunt je zoeken op ‘gratis brandhout’, ‘gratis brandhout <plaats>’, ‘gratis openhaardhout’ en vergelijkbare termen.

Zelf houthakken
Wanneer je zelf aan het werk gaat, kun je ook zelf brandhout verkrijgen. Kijk eens of er in de buurt bij jou een park of bos wordt onderhouden door natuurbewegingen en andere instellingen, die vrijwilligers zoeken voor het onderhoud. Bij onderhoud worden bijvoorbeeld omgevallen en zieke bomen opgeruimd en wordt het bos soms uitgedund. Vrijwilligers kunnen ook een deel van het opgehaalde hout meenemen als brandhout.

 

Nadelen van gratis brandhout
Het is soms lang zoeken voor je een gratis afhaalpunt hebt gevonden. Zelf hakken kost natuurlijk al heel wat tijd, maar het zoeken naar hout in de buurt is ook wel even een klus. Daarnaast moet je het natuurlijk zelf ophalen. Transportkosten zijn dus voor eigen rekening. Kijk dus goed of dit opweegt tegen het kopen van brandhout. Daarnaast is het op te halen brandhout vaak niet direct gebruiksklaar. Afgedankte steunpalen, pallets en andere zaken zijn natuurlijk niet mooi gekliefd en in mooie stapelbare blokken gehakt. Je zult dus vaak zelf nog aan de slag te gaan om de boel in goed brandhout om te zetten. Bij zelf hakken kun je hier al rekening mee houden, maar wanneer je ergens hout ophaalt, kan het zomaar zijn dat je er nog veel werk aan hebt. Ook opbergen is dan nog niet zo gemakkelijk. Weeg dus goed de voor- en nadelen tegen elkaar af, en kies de beste manier voor jou!

Gratis met twee naar de film?

Wekelijks een overzicht van acties + kans op Kinepolis cinema vouchers!

Gratis € 50 (of een pot verf) bij Hello Bank!


Open je Hello Bank! rekening en krijg € 50 cadeau
Meer weten - Open nu je Hello Bank! rekening

Gratis woonmagazine M*Wonen – editie 2017


Normaal € 5,95, nu volledig gratis!
Meer weten - M*Wonen gratis aanvragen

Gratis proefpakket TENA Men


Gratis proefpakket TENA Men!
Meer weten - Vraag je gratis proefpakket aan

Gratis Luxe fotoboek ter waarde van € 34,95


Bestel gratis een fotoboek Luxe A4 met 26 pagina’s!
Meer weten - Bestel je gratis fotoboek

Win een duoticket naar Miami!


Win een duoticket naar Miami en andere leuke prijzen!
Meer weten - Waag nu je kans!

Gratis 6 maanden basispremie bij Corona Direct


Gratis 6 maanden basispremie bij Corona Direct
Meer weten - Gratis 6 maanden basispremie

Gratis tablet bij Test-Aankoop


Bespaar met Test-Aankoop en krijg een tablet cadeau!
Meer weten - Word nu lid

Krijg hoge terugbetalingen bij Dentalia Plus


Bespaar honderden euro's bij de tandarts met Dentalia Plus
Meer weten - Laat je nu verzekeren

Gratis ‘Roze Doos’ geschenk voor nieuwe mama’s